IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Rolady w boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki zawijane w boczek wędzony.

Rolady w boczku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolady w boczku

 

  • 4 plasterki schabu
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • sól do smaku
  • czosnek do smaku
  • papryka słodka mielona do smaku
  • tymianek do smaku
  • pietruszka do smaku
  • ketchup ok 8 łyżek
  • marchewka
  • ogórek kiszony
  • kiełbasa
  • kawałek sera żółtego
  • 8 plasterków boczku wędzonego
  • tłuszcz do smaku
  • 1,5 szklanki bulionu

Sposób przygotowania:

Rolady w boczku
Mięsko rozbijamy a następnie smarujemy 2 łyżkami ketchupu i przyprawiamy do smaku. Marchewkę, kiełbasę oraz ogórka kroimy na 4 kawałki, tak samo ser. Po jednym kawałku układamy na roladce i zwijamy. Roladkę dodatkowo zawijamy plasterkami boczku. Całość spinamy za pomocą wykałaczki bądź też klamerek. Mięsko podpiekamy z każdej strony na tłuszczu, a następnie dolewamy bulion i dusimy, aż mięsko będzie miękkie. Smacznego !!
Rolady w boczku
Mięsko rozbijamy a następnie smarujemy ketchupem
Rolady w boczku
Marchewkę, ser żółty, ogórek oraz kiełbaskę kroimy na cztery części i zawijamy roladkę
Rolady w boczku
Roladkę owijamy w boczek wędzony a następnie obsmażamy i dusimy.
Rolady w boczku
Mięsko dusimy, aż będzie miękkie, a następnie podajemy.