anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Rolady z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne roladki z kurczaka z pieczarkowo serowym farszem są wyjątkowe i podawane na ciepło delikatnie ciągnące.

Rolady z kurczaka

Składniki:

Rolady z kurczaka

 

 

Sposób przygotowania:

Rolady z kurczaka
Udka oczyścić a następnie bardzo starannie wykroić kości. Masło dac na patelnię cebulę pokroić w kostkę, pieczarki umyć i pokroić w plastry podsmażyć na maśle. Ostudzić zetrzeć do pieczarek ser i przyprawić. Każdy kawałek mięsa rozłożyć na stole i przyprawić. Na każdy blat mięsa dac po trochę farszu oraz po połowie ogórka i zwinąć roladki. Spiąć wykałaczką. Dusić podvprzykryciem około 40 minut.