noculos

noculos

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

rolady z mintaja

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

przepyszne rolady, idealne na obiad jak i na kolacje

rolady z mintaja

Składniki:

rolady z mintaja

 

Sposób przygotowania:

rolady z mintaja
Filety przecinamy na pół (tak, zeby filet był chudszy), posypujemy pieprzem, solą, skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy do lodówki na 3 godziny. Pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy z masłem. Wyjmujemy filety, na każdego kładziemu trochę pieczarek, zwijamy w roladkę, spinamy wykałaczką lub związujemy sznurkiem. Na patelni rozpuszczamy masło, kładziemy roladki, posiekana drobno cebulę dusimy około 30 minut. Pod koniec dolewamy smietanę, zagotowujemy.

Tagi:

dania mintaj