Sposób przygotowania:
Rolady z szynki wieprzowej Edzi
Szynkę kroimy w plastry ok 1,5 cm, rozbijamy na cienkie płaty. Do malaksera wrzucamy pokrojoną kiełbasę cebulę, wypłukane pod bieżącą wodą kapary i siekamy na drobno. Ogórki również siekamy w malakserze na drobno. Zmieniamy końcówkę na mieszającą, do ogórków dodajemy posiekaną kiełbasę z cebulą i kaparami, musztardy oraz sól i pieprz. Mieszamy na jednolitą masę, kosztujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Rozbitą szynkę posypujemy świeżo mielonym pieprzem i smarujemy masą kiełbasianą. Zwijamy podobnie jak krokiety i każdą roladkę związujemy bawełnianą nicią. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy rolady na brązowo z obu stron. Przekładamy do brytfanki, podlewamy woda i dusimy do miękkości mięska. Gotowe rolady wyjmujemy i odwijamy nici. Sos zaciągamy śmietana rozrobioną z mąką.
KOla1
Editha
Dzięki :)