Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Rolandy z szynkówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Rolady z szynkówki z boczkiem i cebulką

Rolandy z szynkówki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rolandy z szynkówki

 

Sposób przygotowania:

Rolandy z szynkówki
Mięso myjemy, rozklepujemy, przyprawiamy solą i pieprzem, na każdym plastrze kładziemy dwa plasterki boczku i cząstkę cebuli, zawijamy w rulonik kształtując rolady. (zawijamy nićmi). W garnku rozgrzewamy oliwę i obsmażamy rolady przez około 15 minut z wszystkich stron, zalewamy około 2-3 szklankami wody i dusimy z dodatkiem ziela i liścia laurowego. Dusimy do miękkości około godzinę. Podajemy wg uznania. Smacznego
Rolandy z szynkówki
Mięso rozklepujemy, przyprawiamy dodajemy boczek i cebulę
Rolandy z szynkówki
Następnie zawijamy kształtrując roladki (związujemy nićmi)
Rolandy z szynkówki
Obsmażamy na oliwie, podlewamy wodą i dusimy do miękkości.