malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Rolmopsy wg malwiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rolmopsy z papryką, ogórkiem i cebulą

Rolmopsy wg malwiny

Składniki:

Rolmopsy wg malwiny

 

Sposób przygotowania:

Rolmopsy wg malwiny
Śledzie wypłucz. Jeśli są bardzo słone namocz je w wodzie na ok 2-3godz. Ogórki obierz, pokrój w słupki. Cebule oczyść, obierz i drobno posiekaj. Paprykę oczyść i pokrój w wąskie paski. Do garnka wlej ocet, pół szklanki wody, dodaj liść laurowy, pieprz ziarnisty i ziele angielskie. Dodaj płaską łyżeczkę cukru i soli. Zagotuj wszystko razem i przestudź. Każdy płat śledziowy posmaruj musztardą, połóż ogórki, cebulę i paprykę. Zwiń w rulon i zepnij wykałaczką. Rolmopsy przełóż do zamykanego naczynia ( najlepiej słoik), zalej zalewą i odstaw na 24godziny.