Niki22

Niki22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 41]

Rosół na gołębiu z podrobami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczny, chudziutki rosołek na gołębiu. W smaku lekko słodki w porównaniu do tradycyjnego ale mega pyszny. Polecam

Rosół na gołębiu z podrobami

Składniki:

Rosół na gołębiu z podrobami

Składniki podstawowe

  • gołąb 2 sztuki
  • podroby z gołębia 4 sztuki
  • cebula biała 1 sztuka
  • marchew 1 sztuka
  • czosnek 2 ząbki
  • makaron

Przyprawy

Sposób przygotowania:

Rosół na gołębiu z podrobami

ETAP 1:

Rosół na gołębiu z podrobami
Marchewkę kroimy w średniej wielkości kostkę

Marchew obieramy dokładnie i płuczemy. Następnie kroimy w średnią kostkę

ETAP 2:

Rosół na gołębiu z podrobami
Podpieczoną nad ogniem cebulę siekamy w piórka

Cebule obieramy i 'rumienimy" nad palnikiem następnie siekamy w dość grube piórka. Czosnek obieramy i kroimy na pół.

ETAP 3:

Rosół na gołębiu z podrobami
Gotujemy na wolnym ogniu rosołek na gołębiu

Do garnka wkładamy obrane gołębie wraz z podrobami i zalewamy zimną wodą. Zagotowujemy na małym ogniu. Następnie dodajemy warzywa, ziele angielskie, liść laurowy oraz liść lubczyku. Gotujemy na małym ogniu około 1 - 1,5 godziny.

ETAP 4:

Kiedy mięsko jest już mięciutkie doprawiamy do smaku. Kolejno gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Rosołek podajemy z makaronem posypany natką pietruszki. Smacznego :)