Sposób przygotowania:
Rosół z kaczych skrzydeł
Skrzydła oczyściłam z resztek piór, dokładnie opłukałam , włożyłam do rondla i zalałam zimną wodą. Doprowadziłam do wrzenia (nie szumowałam!). Dodałam przyprawy i lekko posoliłam. Gotowałam częściowo przykryty na bardzo małym ogniu, tak, żeby rosół tylko „mrugał”. Włoszczyznę i cebulę obrałam, umyłam, osuszyłam i pokroiłam na mniejsze części. Obrumieniłam na suchej patelni i dodałam do rosołu po około 1,5 godzinie gotowania. Gotowałam do całkowitej miękkości mięsa i warzyw. Dosoliłam do smaku. Podałam z makaronem „nitki”, posypany posiekaną natką pietruszki. Przed nalaniem do talerzy na wszelki wypadek przecedziłam przez gęste sitko, żeby przypadkowo nie nalać wytrąconego białka.
2milutka
edytaha
Agatko, ja też uwielbiam, a ten był pyszny :)
zbysiowa
MagdaMM
edytaha
No niestety Madziu... kupiłam :(
MagdaMM
Nie martw się,ja też kupuję :):):)
edytaha
Nie martwię się, tylko pomyślałam, że już baaaaardzo dawno nie robiłam makaronu do rosołu i zapachniał mi taki domowy :)