Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Rostbef w skorupce miodowej

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso umyć, oczyścić z kości i nadmiaru tłuszczu, oprószyć solą i pieprzem,

Rostbef w skorupce miodowej

Składniki:

Rostbef w skorupce miodowej

 

Sposób przygotowania:

Rostbef w skorupce miodowej
Mięso umyć, oczyścić z kości i nadmiaru tłuszczu, oprószyć solą i pieprzem, posmarować olejem, włożyć do brytfanny, dodać masło i piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 260°C, co pewien czas skrapiając 2 łyżkami rumu. Orzechy wymieszać z miodem i pozostałym rumem. Posmarować tą pastą mięso i piec jeszcze 15 minut w temperaturze 200°C.