Sposób przygotowania:
Roszponka z owocami i sosem czekoladowym
Roszponkę płuczemy, osuszamy i wrzucamy do miski.
Mango obieramy i kroimy w kostkę (najlepiej nad miską z sałatą).
Awokado kroimy w kostkę i skrapiamy odrobiną limonki (z sosu) - wtedy nie ściemnieje.
Owoce wrzucamy do miski i dodajemy połówki mozzarelli.
Sos:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - powinna mieć rzadką konsystencję. Dodajemy masło orzechowe, olej, sok z limonki i miód i dokładnie mieszamy.
Przygotowanym sosem polewamy sałatkę.
Można podać na pełnoziarnistych gofrach.
Smacznego :)
Mango obieramy i kroimy w kostkę (najlepiej nad miską z sałatą).
Awokado kroimy w kostkę i skrapiamy odrobiną limonki (z sosu) - wtedy nie ściemnieje.
Owoce wrzucamy do miski i dodajemy połówki mozzarelli.
Sos:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - powinna mieć rzadką konsystencję. Dodajemy masło orzechowe, olej, sok z limonki i miód i dokładnie mieszamy.
Przygotowanym sosem polewamy sałatkę.
Można podać na pełnoziarnistych gofrach.
Smacznego :)
kołczu
Cukiereczek13
Jesteśmy tym co jemy
miszelka golonka