Sposób przygotowania:
Chłopska zupa młynarza
Przygotowanie: Grzyby dokładnie oczyść,umyj,osącz,osusz kuchennym papierowym ręcznikiem,pokrój na kawałki. Ziemniaki obierz,opłucz,pokrój starannie w grubszą kostkę.Obraną marchew i oczyszczonego pora opłucz,pokrój na plasterki. Przygotowane warzywa włóż do garnka razem z grzybami. Dodaj obrane ząbki czosnku,listki laurowe,ziele angielskie oraz kminek,świeżo zmielony czarny pieprz i sól do smaku.Wszystko zalej 0,5 l wody,doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Wlej mleko oraz śmietanę rozmieszaną z mąką.Zupę zagotuj,cały czas mieszając.Na koniec do wrzącej zupy wbij jajka i gotuj jeszcze 5 minut na małym ogniu. Posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj z pieczywem jako danie główne.