Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Rozgrzewająca zupa gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa gulaszowa z dodatkiem fasoli i warzyw jest bardzo smacznym i sycącym daniem. W sam raz na chłodne jesienne i zimowe dni.

Rozgrzewająca zupa gulaszowa

Składniki:

Rozgrzewająca zupa gulaszowa

 

Sposób przygotowania:

Rozgrzewająca zupa gulaszowa

ETAP 1:

Rozgrzewająca zupa gulaszowa
Pokrojone w kostkę mięso podsmażyć na smalcu

Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanym smalcu.

ETAP 2:

Rozgrzewająca zupa gulaszowa
Mięso zalać bulionem, dodać przyprawy i gotować

Przełożyć do garnka, wlać bulion, dodać odrobinę soli i angielskie ziele. Gotować pod przykryciem do miękkości.

ETAP 3:

Rozgrzewająca zupa gulaszowa
Pokrojoną cukinię, paprykę i cebulę podsmażyć na oleju

Na patelni rozgrzać olej, zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę. Czosnek i papryczkę chili drobno posiekać, połączyć z cebulą, delikatnie podsmażyć.

ETAP 4:

Rozgrzewająca zupa gulaszowa
Podsmażone warzywa i marchewkę połączyć z mięsem

Tak przygotowane warzywa połączyć z półmiękkim mięsem, wsypać pokrojoną w pół krążki marchewkę, przykryć i gotować do miękkości.

ETAP 5:

Rozgrzewająca zupa gulaszowa

W kubeczki wymieszać śmietanę z koncentratem pomidorowym, mąką, odrobiną zimnej wody i mieloną papryką. Połączyć z miękkim mięsem, wsypać osączoną z zalewy i przepłukaną wodą fasolę, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.