Sposób przygotowania:
Rożki morelowe
Mleko podgrzać,aby było ciepłe,ale nie gorące.Połączyć rozkruszonymi drożdżami i łyżką cukru.Zarobić i odstawić do wyrośnięcia. Mąkę,jajko,masło i pozostałą łyżkę cukru zaczynić i wlać do wcześniej wyrobionej masy.Stolnicę podsypać przesianą mąką,wyłożyć ciasto,zagnieść i rozwałkować.Robić kwadraty i na każdy kawałek nakładać po łyżeczce konfitur morelowych (można też wykorzystać kawałeczki świeżych moreli).Zawijać zgrabne rogaliki. Wysmarować blachę do pieczenia masłem i posypać bułką tartą.Układać na niej rożki,wierzch posmarować jajkiem.Każdego rożka posypać odrobiną cukru waniliowego i szczyptą wiórek kokosowych. Piec w 200 stopni C.około 15-20 minut na złoto. Smacznego!