Sposób przygotowania:
Rożki mrozone
Przygotować zaczyn z drożdży - drożdże rozkruszyć troszkę posolić dodać troszkę mąki z zalać ciepłym mlekiem. odstawić w ciepłe miejsce aż wyrosną. Roztopić margarynę i smalec razem i odstawić do wystudzenia. Na stolnicę wysypać mąkę wlać do niej wyrośnięty zaczyn drożdżowy, wbić dwa żółtka i jedno jajko, trochę posolić, wlać roztopiony tłuszcz. Wszystko razem zarobić(mąki tyle ile zabierze ciasto). Wyrobione ciasto owinąć ścierką i wstawić do zimnej wody na 2 godziny. Po tym czasie wyjąć i rozwałkować na cienkie placki. Każdy placek podzielić na osiem części i zwijać rożki. Kłaść na blachę i posmarować białkiem. Piec w tem. 180. przez 20 minut na złoty kolor.