Sposób przygotowania:
Rukola z cieciorką kalarepką i selerem
Warzywa dokładnie myjemy.
Rukolę płuczemy, osuszamy i wrzucamy do miski.
Kalarepkę obieramy i kroimy w kostkę a seler w plasterki.
Bazylię i natkę siekamy, a ser kroimy w kostkę.
Wszystkie posiekane warzywa, ser i ciecierzycę wrzucamy do miski i posypujemy dynią.
Sos:
Do małej miseczki wlewamy olej, ocet, dodajemy musztardę i odrobinę pieprzu i energicznie mieszamy aż składniki się wymieszają.
Przygotowanym sosem polewamy sałatkę i podajemy.
Nie dodawałam soli ze względu na słony ser.
Smacznego :)
Rukolę płuczemy, osuszamy i wrzucamy do miski.
Kalarepkę obieramy i kroimy w kostkę a seler w plasterki.
Bazylię i natkę siekamy, a ser kroimy w kostkę.
Wszystkie posiekane warzywa, ser i ciecierzycę wrzucamy do miski i posypujemy dynią.
Sos:
Do małej miseczki wlewamy olej, ocet, dodajemy musztardę i odrobinę pieprzu i energicznie mieszamy aż składniki się wymieszają.
Przygotowanym sosem polewamy sałatkę i podajemy.
Nie dodawałam soli ze względu na słony ser.
Smacznego :)