misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Rulon z boczku z gąskami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

smaczny boczek nadziewany grzybkami....

Rulon z boczku z gąskami

Składniki:

Rulon z boczku z gąskami

 

 

Sposób przygotowania:

Rulon z boczku z gąskami
Boczek natrzyj solą i pieprzem, odstaw na kilka godzin. Szyj z sobą dwa krótsze boki boczku. Gąski dokładnie umyj, krótko obgotuj w osolonej wodzie, odcedź. Przesmaż grzyby na maśle, przykryj i chwilę duś. Gdy zmiękną, wbij jajka, posól, popieprz, wymieszaj. Brytfankę, wyłóż folią aluminiową, pionowo ustaw na niej zszyty boczek. Masę jajeczno – grzybową ułóż ciasno w środku boczku. Posyp mięso zielem angielskim, kminkiem i kolendrą, przykryj folią. Na dno brytfanki wlej trochę wody. Piecz 2 godziny w temp 170-180stC. Podawaj na zimno.

Tagi:

rulon jajko jajka