gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Ruloniki z szynki z pastą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszna i ciekawa zakąska z szynki

Ruloniki z szynki z pastą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ruloniki z szynki z pastą

 

  • 2 jajka
  • 10 dkg sera zółtego
  • 1łyżka miękkiego masła
  • 2 łyzki serka fromage
  • 1 łyzka szczypiorku
  • pieprz
  • ,
  • 10-15 plasterków szynki konserwowej

Sposób przygotowania:

Ruloniki z szynki z pastą
Jajka gotujemy na twardo.Po ugotowaniu obieramy i ścieramy na tarce ,zółty ser też scieramy na tarce.Do jajek i sera dodajemy pokrojony szczypiorek,serek fromage,miękkie masło,odrobina pieprzu.Całośc dobrze wymieszać.Plasterki szynki porozkładać na desce posmarować cieńko pastą ,ciasno zwinąć w rulon.Każdy rulonik najlepiej zawinąć ciasno w folie lub woreczek foliowy,włożyc do lodówki na 1-2 godziny. Następnie rozwinąć woreczki ruloniki przekroic na pół pod skosem i ułożyć na półmisku który trochę udekorowac.Takie ruloniki mozemy tez zrobić, szynkę posmarować serek fromage kremowy ziołowy. Takie zakąski mozna podać na rózne okazje ale i na stół wielkanocny.POLECAM !!!
Ruloniki z szynki z pastą
Szynkę smarujemy cienko pastą jajeczno serowa.
Ruloniki z szynki z pastą
Zwinięte ruloniki dajemy do lodówki 1-2 godziny
Ruloniki z szynki z pastą
Ruloniki mozna zrobić tez z serka fromage.
Ruloniki z szynki z pastą
Wszystkie składniki pasty dobrze wymieszać.