Sposób przygotowania:
Ruloniki z szynki z pastą
Jajka gotujemy na twardo.Po ugotowaniu obieramy i ścieramy na tarce ,zółty ser też scieramy na tarce.Do jajek i sera dodajemy pokrojony szczypiorek,serek fromage,miękkie masło,odrobina pieprzu.Całośc dobrze wymieszać.Plasterki szynki porozkładać na desce posmarować cieńko pastą ,ciasno zwinąć w rulon.Każdy rulonik najlepiej zawinąć ciasno w folie lub woreczek foliowy,włożyc do lodówki na 1-2 godziny. Następnie rozwinąć woreczki ruloniki przekroic na pół pod skosem i ułożyć na półmisku który trochę udekorowac.Takie ruloniki mozemy tez zrobić, szynkę posmarować serek fromage kremowy ziołowy. Takie zakąski mozna podać na rózne okazje ale i na stół wielkanocny.POLECAM !!!
zbysiowa
Kathlyn
madzia19795
gusia1000