Sposób przygotowania:
Rumowiec z wiśniami
Na początku w misce utrzeć z białym cukrem i cukrem waniliowym miękkie masło. Masa powinna być gładka i puszysta.Następnie dodać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,mleko i dokładnie wymieszać. Powstałe ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej części ciasta dodać kakao oraz 3 łyżki rumu i wymieszać. Formę do pieczenia wysmarować margaryną i osypać tartą bułką. Najpierw wlać jasne ciasto.Na jasne wlać ciemne ciasto.Na ciemne ciasto poukładać umyte i pozbawione pestek wiśnie.Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciasto 45 minut. Po upieczeniu wyjąć ciasto i odstawić do wystygnięcia. Następnie przygotować krem. W tym celu budyń ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Ostudzić. Zimny budyń zmiksować z miękkim masłem i cukrem pudrem na gładką masę. Następnie na ostudzone ciasto wyłożyć krem. Ciasto można także polać polewą czekoladową i dodatkowo udekorować wiśniami. Smacznego.