Sposób przygotowania:
Rurki 4
Ciasto:
Margarynę , żółtka i śmietanę utrzeć. Następnie dodać mąkę , sól i zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto wyjąc z lodówki , cienko rozwałkować , pokroić w paski i każdy pasek owinąć na natłuszczone foremki do rurek. Wierzch rurki posmarować białkiem i posypać cukrem ( najlepiej brązowym). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 25min.
Krem:
Pół szklanki mleka rozmieszać z mąkami ,żółtkiem i wlać do gotującego się reszty mleka z cukrem - ugotować budyń i ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę i dodać budyń. Gotowym kremem napełnić rurki.
Margarynę , żółtka i śmietanę utrzeć. Następnie dodać mąkę , sól i zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto wyjąc z lodówki , cienko rozwałkować , pokroić w paski i każdy pasek owinąć na natłuszczone foremki do rurek. Wierzch rurki posmarować białkiem i posypać cukrem ( najlepiej brązowym). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 25min.
Krem:
Pół szklanki mleka rozmieszać z mąkami ,żółtkiem i wlać do gotującego się reszty mleka z cukrem - ugotować budyń i ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę i dodać budyń. Gotowym kremem napełnić rurki.