Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Rurki 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kruche rurki z delikatnym kremem

Rurki  4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rurki 4

 

 

Sposób przygotowania:

Rurki 4
Ciasto:

Margarynę , żółtka i śmietanę utrzeć. Następnie dodać mąkę , sól i zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto wyjąc z lodówki , cienko rozwałkować , pokroić w paski i każdy pasek owinąć na natłuszczone foremki do rurek. Wierzch rurki posmarować białkiem i posypać cukrem ( najlepiej brązowym). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 25min.



Krem:

Pół szklanki mleka rozmieszać z mąkami ,żółtkiem i wlać do gotującego się reszty mleka z cukrem - ugotować budyń i ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę i dodać budyń. Gotowym kremem napełnić rurki.
Rurki  4
Ciasto cienko rozwałkować pokroić w paski i każdy pasek owinąć na natłuszczone foremki do rurek
Rurki  4
Wierzch rurki posmarować białkiem i posypać cukrem Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 25min
Rurki  4
Miękką margarynę utrzeć a następnie dodać ostudzony budyń
Rurki  4
Gotowym kremem budyniowym napełnić każdą rurkę

Tagi:

ciasto