Sposób przygotowania:
Rurki migdałowe
Masło ucierać przez 17 minut, dodać śmietanę, wymieszać, po trochu wsypywać połowę mąki i wyrobić ciasto.
Ciasto wyłożyć na stolnicę, dodać pozostałą część mąki i wyrabiać przez 10 minut.
NADZIENIE:
Migdały przepuścić przez maszynkę, dodać cukier, kardamon oraz miód i wszystko wymieszać.
Ciasto podzielić na kawałki po 50 g, każdy rozwałkować,tak by jeden koniec ciasta był szerszy, posmarować masłem, kłaść po około 3 dag nadzienia i zwijać w rurki, poczynając od szerszego końca.
Przygotowane rurki położyć na posmarowanej masłem brytfance.
Piec w gorącym piekarniku przez 20-30 minut.
Gotowe posypać cukrem pudrem.
Ciasto wyłożyć na stolnicę, dodać pozostałą część mąki i wyrabiać przez 10 minut.
NADZIENIE:
Migdały przepuścić przez maszynkę, dodać cukier, kardamon oraz miód i wszystko wymieszać.
Ciasto podzielić na kawałki po 50 g, każdy rozwałkować,tak by jeden koniec ciasta był szerszy, posmarować masłem, kłaść po około 3 dag nadzienia i zwijać w rurki, poczynając od szerszego końca.
Przygotowane rurki położyć na posmarowanej masłem brytfance.
Piec w gorącym piekarniku przez 20-30 minut.
Gotowe posypać cukrem pudrem.