jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Rurki migdałowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

rurki migdałowe, ciasteczka, które lubią dzieci i dorośli

Rurki migdałowe

Składniki:

Rurki migdałowe

 

Sposób przygotowania:

Rurki migdałowe
Masło ucierać przez 17 minut, dodać śmietanę, wymieszać, po trochu wsypywać połowę mąki i wyrobić ciasto.

Ciasto wyłożyć na stolnicę, dodać pozostałą część mąki i wyrabiać przez 10 minut.

NADZIENIE:

Migdały przepuścić przez maszynkę, dodać cukier, kardamon oraz miód i wszystko wymieszać.

Ciasto podzielić na kawałki po 50 g, każdy rozwałkować,tak by jeden koniec ciasta był szerszy, posmarować masłem, kłaść po około 3 dag nadzienia i zwijać w rurki, poczynając od szerszego końca.

Przygotowane rurki położyć na posmarowanej masłem brytfance.

Piec w gorącym piekarniku przez 20-30 minut.

Gotowe posypać cukrem pudrem.

Tagi:

ciasto