Sposób przygotowania:
Rurki z masą
CIASTO: Mąkę przesiać przez sito, włożyć na stolnicę. Margarynę wyciągnąć z lodówki i odczekać aż będzie mieć temperaturę pokojową. Dać do mąki. Dodać żółtko i śmietanę. Rozrobić ciasto. Rozwałkować, pociąć na paski. Każdą foremkę na rurkę posmarować masłem i zwijać na nie ciasto. Piec przez 30 minut w 180 st. Upieczone rurki wyjąć z foremek dać do ostygnięcia. MASA: do ok. 400 ml mleka dodać cukier i zagotować. W pozostałym (100 ml) mleka rozrobić dwie mąki. Gdy mleko z cukrem będzie się gotować 3wlać do niego mleko z mąkami i mieszać. Gdy będziemy mieć gotową gęstą masę dodać do tego galaretkę w proszku. Wymieszać aż masa zmieni kolor i odstawić do ostygnięcia. Gdy będzie zimna zmiksować z margaryną. Masę wkładać do szprycy i dawać do środka rurek. Ozdobić wg uznania pisakami dekoracyjnymi lub cukrem pudrem.
gosia47-47
gosiczek821
pioge7
polecam zrobić są naprawdę świetne!
marietta