paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ruskie koła- okrągłe pierogi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne i tanie danie pierogów w kształcie koła z farszem z samych ugotowanych wcześniej ziemniaków i białego sera.

Ruskie koła- okrągłe pierogi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ruskie koła- okrągłe pierogi

 

  • ciasto

 

  • woda gorąca 3/4 szklanki
  • mąka 1 szklanki
  • sól szczypta do smaku
  • oliwa 1 łyżka

 

  • farsz

 

Sposób przygotowania:

Ruskie koła- okrągłe pierogi
Wsypać mąkę do miski, osolić. Wlać wrzącą wodę i wymieszać łyżką. Gdy już cała woda wsiąknie w mąkę wyrabiać ciasto rękami.

Ziemniaki obrać i ugotować, ostudzić a następnie przepuścić przez praskę lub maszynkę do mięsa. Ziemniaki wymieszać z pokruszonym serem i doprawić do smaku.

Na rozwałkowanym cieście odbić szklanką koła. Położyć farsz na ciasto. Drugą częścią ciasta przykładamy całość i wycinamy koła szklanką.

Pierogowe koła wrzucać na osolony wrzątek i gotować około 2 minut od ich wypłynięcia.
Ruskie koła- okrągłe pierogi
Wsypać mąkę do miski, osolić .Wlać wrzącą wodę i wymieszać łyżką .
Ruskie koła- okrągłe pierogi
Ziemniaki wymieszać z pokruszonym serem i doprawić do smaku.
Ruskie koła- okrągłe pierogi
Na rozwałkowanym cieście odbić szklanką koła.
Ruskie koła- okrągłe pierogi
Położyć farsz na ciasto. Drugą częścią ciasta przykładamy całość i wycinamy koła szklanką.

Tagi:

pierogi danie