Sposób przygotowania:
Ruskie koła- okrągłe pierogi
Wsypać mąkę do miski, osolić. Wlać wrzącą wodę i wymieszać łyżką. Gdy już cała woda wsiąknie w mąkę wyrabiać ciasto rękami.
Ziemniaki obrać i ugotować, ostudzić a następnie przepuścić przez praskę lub maszynkę do mięsa. Ziemniaki wymieszać z pokruszonym serem i doprawić do smaku.
Na rozwałkowanym cieście odbić szklanką koła. Położyć farsz na ciasto. Drugą częścią ciasta przykładamy całość i wycinamy koła szklanką.
Pierogowe koła wrzucać na osolony wrzątek i gotować około 2 minut od ich wypłynięcia.
Ziemniaki obrać i ugotować, ostudzić a następnie przepuścić przez praskę lub maszynkę do mięsa. Ziemniaki wymieszać z pokruszonym serem i doprawić do smaku.
Na rozwałkowanym cieście odbić szklanką koła. Położyć farsz na ciasto. Drugą częścią ciasta przykładamy całość i wycinamy koła szklanką.
Pierogowe koła wrzucać na osolony wrzątek i gotować około 2 minut od ich wypłynięcia.