Sposób przygotowania:
Ruskie krokiety
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Lekko przestudzone przeciskamy przez praskę, odstawiamy. Boczek kroimy w kostkę podsmażamy go na patelni razem z pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Przestudzone, przeciśnięte przez praskę ziemniaki, łączymy z białym serem i podsmażoną na rumiano cebulką z boczkiem. Farsz doprawiamy do smaku solą i dość sporą ilością pieprzu. Na środek naleśnika kładziemy łyżkę farszu i zwijamy go w kopertę. Na jeden talerz wbijamy jajka, solimy je i pieprzymy delikatnie, rozkłócimy je. Na drugi talerz wsypujemy bułkę tartą. Zwinięte naleśniki obtaczamy najpierw w jajku a później obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni aż do zarumienienia, jemy póki gorące :)