Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Ruskie pierogi wg Gracer

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ślimak ślimak pokaż rogi dam Ci sera na pierogi :-) Rogi pokazane ;) Ser otrzymany - efektem dzielę się z Wami :)

Ruskie pierogi wg Gracer

Składniki:

Ruskie pierogi wg Gracer

Ciasto

farsz

Sposób przygotowania:

Ruskie pierogi wg Gracer
Farsz: ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, studzimy i przeciskamy przez prasę wraz z białym twarogiem. Cebulę obieramy, szklimy na maśle, dodajemy do farszu, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól,  jajko i wodę, zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy, wykrawamy kółka, nakładamy farsz, zlepiamy pierogi.

Pierogi gotujemy w osolonej odzie przez około 7-8 minut. Podajemy okraszając zeszkloną cebulą.