Sposób przygotowania:
Ruskie pierogi wg Gracer
Farsz: ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, studzimy i przeciskamy przez prasę wraz z białym twarogiem. Cebulę obieramy, szklimy na maśle, dodajemy do farszu, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, jajko i wodę, zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy, wykrawamy kółka, nakładamy farsz, zlepiamy pierogi.
Pierogi gotujemy w osolonej odzie przez około 7-8 minut. Podajemy okraszając zeszkloną cebulą.
Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, jajko i wodę, zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy, wykrawamy kółka, nakładamy farsz, zlepiamy pierogi.
Pierogi gotujemy w osolonej odzie przez około 7-8 minut. Podajemy okraszając zeszkloną cebulą.