hathor5

hathor5

Szef Kuchni
[Przepisów: 51]

Ruskie pierogi Ali

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne ruskie pierogi jak u mamy

Ruskie pierogi Ali Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ruskie pierogi Ali

 

Sposób przygotowania:

Ruskie pierogi Ali
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Po ostygnięciu przemielić przez maszynkę razem z białym serem. Cebulę obrać i usmażyć na margarynie. Ser, ziemniaki, cebulę i pieprz ziołowy wymieszać. Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołek, wbić jajko i dodając wodę po trochę wyrobić. W razie konieczności dodać wodę lub mąkę. Wyrobić. Cisto rozwałkować najlepiej po kawałku. Wycinać krążki szklanką. Do każdego krążka nakładać farsz, złożyć i skleić. Gotować w osolonej wodzie do czasu wypłynięcia pierożków na powierzchnie. Polać roztopioną margaryną i podawać najlepiej ze śmietaną. I smacznego
Ruskie pierogi Ali
Ziemniaki i ser zmielić i dodać usmażoną cebulę i pieprz ziołowy.
Ruskie pierogi Ali
Wszystkie składniki dobrze wymieszać w misce
Ruskie pierogi Ali
Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołek i włożyć jajko
Ruskie pierogi Ali
Ciasto rozwałkować i wykrawać szklanką krążki