Donnna

Donnna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Ruskie pierogi odsmazane na boczku i ceb

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne pierogi przysmazone na chrupiąco

Ruskie pierogi odsmazane na boczku i ceb

Składniki:

Ruskie pierogi odsmazane na boczku i ceb

 

 

  • 2 szklanki mąki
  • szklanka wrzątku
  • 1 żółtko

Sposób przygotowania:

Ruskie pierogi odsmazane na boczku i ceb
Ciasto robimy mieszając make z żółtkiem i podlewając gorącą wodą, wyrabiamy, aby bylo gładkie - to troche pracy :) ciasto odpoczywa pod zwilżoną woda ściereczką. Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawalki i gotujemy do miekkosci. Odcedzamy i studzimy. Cebulę kroimy drobno. Wytaoipamy słoninę - mogą być też skwarki. Na wytpoionym tłuszczu smazymy cebulę na złoty kolor - ja lekko ją przypalam :) Twaróg łączę z ziemniakami i tworzę puree. Dodaję cebulę ze skwarkami i tłuszczem. mieszam dokladnie. (polowe cebuli zostawiam na patelni) Doprawiam farsz wedle uznania i mieszam, Ciasto wałkuje bardzo cienko i wykrawam kola. nakladam kulki farszu na placki z ciasta i zlepiam. Gotuje pierogi. na patelni smaze boczek na chrupko, pozostala cebule dodaje i przesmazac odcedzone pierogi :) Smaczego :)

Tagi:

pierogi danie