Sposób przygotowania:
Ruskie pierogi odsmazane na boczku i ceb
Ciasto robimy mieszając make z żółtkiem i podlewając gorącą wodą, wyrabiamy, aby bylo gładkie - to troche pracy :) ciasto odpoczywa pod zwilżoną woda ściereczką. Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawalki i gotujemy do miekkosci. Odcedzamy i studzimy. Cebulę kroimy drobno. Wytaoipamy słoninę - mogą być też skwarki. Na wytpoionym tłuszczu smazymy cebulę na złoty kolor - ja lekko ją przypalam :) Twaróg łączę z ziemniakami i tworzę puree. Dodaję cebulę ze skwarkami i tłuszczem. mieszam dokladnie. (polowe cebuli zostawiam na patelni) Doprawiam farsz wedle uznania i mieszam, Ciasto wałkuje bardzo cienko i wykrawam kola. nakladam kulki farszu na placki z ciasta i zlepiam. Gotuje pierogi. na patelni smaze boczek na chrupko, pozostala cebule dodaje i przesmazac odcedzone pierogi :) Smaczego :)