Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Ruskie pierogi wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ruskie pierogi według babci

Ruskie pierogi wg Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ruskie pierogi wg Megg

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ruskie pierogi wg Megg
Farsz: Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu odcedzamy i ubijamy na jednolitą masę. Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju aż do zarumienienia. Gdy ubite ziemniaki ostygną, dodajemy podsmażoną cebulkę, rozdrobniony twaróg i urabiamy na jednolitą masę, dodając pieprz i sól do smaku.



Ciasto: Mąkę wsypujemy na stolnicę, dodajemy szczyptę soli, mleko podgrzewamy aby było dość ciepłe i wlewamy do mąki zarabiając ciasto. Ciasto wyrabiamy aż będzie gładkie i elastyczne. Gotowe ciasto rozwałkowujemy, wycinamy średnie kwadraty, na każdy nakładamy farsz i lepimy pierożki. Gotowe pierożki wrzucamy do gotującej się osolonej wody i gotujemy kilka minut aż wypłyną do wierzchu. Gotowe pierożki podajemy z roztopionym masłem. Smacznego!
Ruskie pierogi wg Megg
Ruskie pierogi wg Megg
Ruskie pierogi wg Megg
Ruskie pierogi wg Megg