juliet

juliet

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Ryba (dorsz) z bakłażanem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Porcja wystarcza spokojnie dla 4 osób. Idealne danie na szybki i niedrogi obiad.

Ryba (dorsz) z bakłażanem

Składniki:

Ryba (dorsz) z bakłażanem

 

Sposób przygotowania:

Ryba (dorsz) z bakłażanem
Pora podsmażamy z papryką. Przekładamy do garnka. Osobno podsmażamy pokrojonego w paski lub talarki bakłażana. Solimy, pod koniec wgniatamy czosnek i łączymy z pozostałymi warzywami. Rybę przyprawiamy przyprawą do ryb, skrapiamy sokiem z cytryny i smażymy ( można ewentualnie opruszyć mąką razową) . Rybkę przekładamy do warzyw i przykrywamy nimi. Dolewamy oliwy lub oleju, całość przyprawiamy i dusimy ok 20 min. Proponuję podać z ryżem brązowym. Pychotka!