Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ryba duszona w mleku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Filety umyć, osuszyć. Dokładnie natrzeć cząbrem i zmiażdżonym czosnkiem.

Ryba duszona w mleku

Składniki:

Ryba duszona w mleku

 

  • 60 dag filetów rybnych
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki cząbru
  • 3/4 szklanki mleka
  • 10 dag cebuli
  • 4 łyzki posiekanej zieleniny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ryba duszona w mleku
Filety umyć, osuszyć. Dokładnie natrzeć cząbrem i zmiażdżonym czosnkiem. Następnie odstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Cebulę obrać, umyć i pokroić w cienkie talarki. W rondlu ułożyc kolejno warstwami: opruszona solą i pieprzem rybę i cebulę. Całość zalać wrzącym mlekiem i dusić pod przykryciem około 20 minut. Danie dodawawać bezpośrednio po przyrządzeniu opruszonę posiekaną zieleniną.

Tagi:

filety rybne