Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ryba duszona z jabłkami

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Filety opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, wstawić na pół godziny do

Ryba duszona z jabłkami

Składniki:

Ryba duszona z jabłkami

 

  • 80 dag filetów rybnych
  • sok cytrynowy
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • 2 dag mąki
  • 6 dag tłuszczu
  • duża cebula
  • 50 dag kwaśnych jabłek
  • 2 dag masła
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Ryba duszona z jabłkami
Filety opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, wstawić na pół godziny do lodówki. Następnie posypać solą pieprzem, tymiankiem, oprószyć mąką i usmażyć na tłuszczu. Cebulę i jabłka obrać. Cebulę pokroić w plastry iusmażyć, jabłka obrać, wydrążyć, pokroić na drobne kawałki, posypać majerankiem i usmażyć na maśle. Na usmażone jabłka wyłożyć rybę i osypać usmażoną cebulą. Wszystko razem poddusić krótko w rondlu. Podawać z ziemniakami z wody i sałatą.