Sposób przygotowania:
ryba gotowana
2 marchewki obieramy krojąc wzdłuż na pół. 2 pory oczyszczamy usuwając część zielonych liści.
W garnku gotujemy 3 l wody z solą tymiankiem liściem laurowym oraz goździkami. Dodajemy wszystkie warzywa i gotujemy przez kwadrans na małym ogniu. Wyjmujemy jarzyny.
Plastry łososia kroimy na dwie części przekładając z filetami soli do garnka w którym gotowały się jarzyny gotując przez 10 minut na małym ogniu.. Jarzyny podajemy na talerzu dodając ugotowaną rybę z garnka. Przyprawy mieszamy z solą i pieprzem posypując potrawę.
W garnku gotujemy 3 l wody z solą tymiankiem liściem laurowym oraz goździkami. Dodajemy wszystkie warzywa i gotujemy przez kwadrans na małym ogniu. Wyjmujemy jarzyny.
Plastry łososia kroimy na dwie części przekładając z filetami soli do garnka w którym gotowały się jarzyny gotując przez 10 minut na małym ogniu.. Jarzyny podajemy na talerzu dodając ugotowaną rybę z garnka. Przyprawy mieszamy z solą i pieprzem posypując potrawę.