mysza13k

mysza13k

Starszy Kucharz
[Przepisów: 48]

Ryba Kasi

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Robilam na wesele corki znikla szybciutko

Ryba Kasi

Składniki:

Ryba Kasi

 

  • kilogram filetow z karmazyna
  • 2 jajka
  • maka
  • Zalewa:
  • 3 szkl. wody
  • 1 szkl. octu
  • ziele angielskie
  • lisc laurowy
  • lyzeczka soli
  • lyzeczka cukru
  • Sos:
  • 1 szkl. oleju
  • 1 cebula
  • 3 lyzki przecieru pomidorowego
  • 1 lyzeczka papryki slodkiej
  • 1 lyzka wegety

 

Sposób przygotowania:

Ryba Kasi
Filety oparnierowac i upiec na loeju.Skladniki zalewy zagotowac,ostudzic i zalac rybe na 24 godziny.
Sos:cebulke drobno pokrojona udusic na oleju nie mieszajac,dodac przecier pomidorowyi poddusic przyprawic pozostalymi przyprawami.
Rybe po 24 godzinach odcedzic dodac zalewy do sosu ma byc gesty .Polac nim rybe i wstawic do lodowki na 24 godziny.