kamila1957

kamila1957

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Ryba na maśle

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepyszna rybka na szybko

Ryba na maśle

Składniki:

Ryba na maśle

 

Sposób przygotowania:

Ryba na maśle
Filety myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Posypujemy po jednej stronie przyprawą, po drugiej solą odstawiamy do lodówki na 40 minut. Pieczarki czyścimy kroimy na plasterki, cebulę siekamy w kostkę. Pieczarki podsmażamy na maśle razem z cebulą solimy i pieprzymy do smaku (do wyparowania sosu). Następnie rybę obtaczamy w mące i rozmąconym jajku kładziemy na gorący tłuszcz i smażymy, przewracamy na drugą stronę kładziemy pieczarki i smażymy na złoty kolor. Kiedy ryba jest już usmażona przewracamy na moment na stronę z pieczarkami.