Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ryba na słodko

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Filety umyć, dokładnie osaczyć z wody i usmażyć na oleju. Cebulę obrać, pokroić w

Ryba na słodko

Składniki:

Ryba na słodko

 

  • 1 kg filetów rybnych
  • 3 duże cebule lub pory
  • 3 papryki świeże (czerwona, żółta, zielona)
  • 1/2 puszki brzoskwiń
  • 1/2 puszki ananasa
  • keczup pikantny
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ryba na słodko
Filety umyć, dokładnie osaczyć z wody i usmażyć na oleju. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić w kostkę. Warzywa zalać niewielką ilością wody, gotować do miękkości na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dodać pokrojone brzoskwinie i ananasy oraz niewielką ilość syropu z puszek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać cały keczup i dokładnie wymieszać. Rybę włożyć do salaterki, przełożyć gorącym sosem i odstawić na kilka godzin do lodówki.

Tagi:

filety rybne