malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Ryba na słodko w sosie ananasowym

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ryba wpija sok zyskuje świetny słodki smak, zrobiłam ją pierwszy raz na Święta i na pewno nie ostatni jest wyśmienita.

Ryba na słodko w sosie ananasowym

Składniki:

Ryba na słodko w sosie ananasowym

 

  • 1 kg filetów rybnych(morszczuk, mintaj),
  • puszka ananasów,
  • puszka fasoli czerwonej,
  • 3 łyżki keczupu, ł
  • yżka cukru,
  • szklanka bulionu warzywnego,
  • łyżeczka soli,
  • szklanka mleka,
  • szklanka mąki pszennej,
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

Ryba na słodko w sosie ananasowym
Filety kroimy na kawałki, oprószamy solą. Mleko, mąkę jajko łączymy miksujemy ciasto naleśnikowe, każdy filet maczamy w cieście i smażymy na gorącym oleju na złoto. Bulion łączymy z sokiem z ananasów, fasoli oraz z cukrem i keczupem, mieszamy. Ananasy kroimy w kostkę łączymy z fasolą. W miseczce układamy rybę następnie ananasy i fasolę i tak kilka warstw. Zalewamy zalewą, wstawiamy do lodówki na noc.