Sposób przygotowania:
Ryba na sposób niemiecki
Parzymy cytrynę i ścieramy skórkę z połowy. Na dużej patelni wkładamy cebulę i łodygi natki pietruszki, ziele angielskie, ziarna pieprzu, goździk, liść laurowy i skórkę z cytryny. Zalewamy wszystko wodą i gotujemy. Przez ok 20 minut dusimy, a w tym czasie przyrządzamy rybę. Układamy filety na talerzu i skraplamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na czas duszenia wywaru. Po 20 minutach wkładamy filety na patelnię, przykrywamy i dusimy wszystko razem na małym ogniu jeszcze przez ok 10 minut. 1 szklankę wywaru przelewamy z patelni do rondelka i gotujemy aż połowa wyparuje. Kolejno dodajemy musztardę, mieszamy i stopniowo dosypujemy masło (po 1 łyżce), cały mieszając trzepaczką. Przyprawiamy. Gdy rybę udusimy polewamy sosem. Pozostałą część sosu zlewamy do dzbanka.