bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Ryba na żółto

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

zmodyfikowałam przepis z Kuchni Świata na rybe smażona z kuchni wietnamskiej.

Ryba na żółto

Składniki:

Ryba na żółto

 

Sposób przygotowania:

Ryba na żółto
Łyzkę oleju wymieszac z kurkuma, imbirem, przecisnietym czosnkiem, odrobina soli i pieprzu oraz drobno posiekana papryczka,. Masą posmarowac ryby i odstawic na godzine. Na pateni rozgrzać druga łyzke oleju włozyc ryby, obsmażyc, podlac mleczkiem kokosowym, jogurtem, wymieszac ostroznie sos, doprawic do smaku sokiem z cytryny, posypać wszystko posiekaną natką pietruszki. Osobno ugotowałam fasolke szparagowa z ktora podałam rybę.