KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Ryba pieczona w soli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ale ryba....., smak wspaniały

Ryba pieczona w soli Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ryba pieczona w soli

 

  • duża dowolna świeża biała ryba,
  • jedna cytryna,
  • sos rybny,
  • pieprz do smaku,
  • dobra oliwa,
  • 5-7 ząbków czosnku,
  • dużo morskiej soli do obsypania ryby,
  • zielenina do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Ryba pieczona w soli
Do tego dania możemy użyć jakiejkolwiek białej ryby, jej wielkość zależy od liczby uczestników konsumpcji;) Świeża rybkę czyścimy z łusek, myjemy, osuszamy, całą rybę smarujemy oliwą, wewnątrz nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem całość skrapiamy oliwa, rybę grubo posypujemy solą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Gotowa wyciągam, ściągam warstwę skóry z solą i wydobywam wyborny kawałek dobrej ryby. Talerz dekoruję zieleniną, układam kawałek wspaniałej , wybornej ryby, skrapiam oliwą i ........SMACZNEGO.
Ryba pieczona w soli
wydobyte mięso z pod soli jest wyjątkowe..

Tagi:

ryba ryby sosy