Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ryba pieczona z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Z połowy cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Drugą połówkę pokroić w

Ryba pieczona z koperkiem

Składniki:

Ryba pieczona z koperkiem

 

  • 4 dzwonka ryby

 

 

 

  • 2 łyżki oliwy

 

 

 

  • 3 łyżki posiekanego koperku

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba pieczona z koperkiem
Z połowy cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Drugą połówkę pokroić w plasterki. Rybę umyć, osuszyć i skropić sokiem cytrynowym. Obłożyć bazylią i plasterkami cytryny, zawinąć w folię aluminiową i upiec. Z oliwy i mąki zrobić zasmażkę, zdjąć z ognia rozprowadzić jogurtem. Doprawić skórką cytrynową, solą i pieprzem. Dodać koper. Upieczoną rybę polać sosem.


Maria Zawiejska z Piły

Tagi:

ryba ryby