Ryba pieczona z pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Oczyszczoną całą rybe lub gotowe filety osolić, posypać pieprzem, skropić sokiem z

Ryba pieczona z pieczarkami

Składniki:

Ryba pieczona z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Ryba pieczona z pieczarkami
Oczyszczoną całą rybe lub gotowe filety osolić, posypać pieprzem, skropić sokiem z cytryny a następnie ułożyć na wysmarowanym masłem ogniotrwałym półmisku. Umyte pieczarki pokrajać w ćwiartki, cebulę pokrajać w drobną kostkę. Posypać nimi rybę, położyć na wierzchu kawałki masła i na 30 minut przed podaniem wstawić do gorącego piekarnika. Upieczoną rybę podawać na półmisku w którym się zapiekała ustawionym na tacy. Posypać posiekaną natką pietruszki i od razu podać Rybę pokroić już na stole.

Tagi:

ryba ryby karp