Sposób przygotowania:
Ryba po andaluzyjsku
Rybę rozmrażamy, oprószamy solą i pieprzem i kroimy na kawałki. Jajka rozkłocamy. Kawałki ryby maczamy w jajku, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Cebulę drobno kroimy, szklimy ją na patelni, pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, całość studzimy.
Ogórka i paprykę konserwową kroimy w drobniutką kostkę. Majonez mieszamy z koncentratem pomidorowym, doprawiamy do smaku.
Warzywa przekładamy do miski, dodajemy sos majonezowy i mieszamy. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Sos można podać od razu, ale najlepszy jest po "przegryzieniu". Rybę wykładamy na półmisek i podajemy z sosem. Danie świetnie smakuje z ziemniakami z wody lub grzankami. Smacznego :)
Ogórka i paprykę konserwową kroimy w drobniutką kostkę. Majonez mieszamy z koncentratem pomidorowym, doprawiamy do smaku.
Warzywa przekładamy do miski, dodajemy sos majonezowy i mieszamy. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Sos można podać od razu, ale najlepszy jest po "przegryzieniu". Rybę wykładamy na półmisek i podajemy z sosem. Danie świetnie smakuje z ziemniakami z wody lub grzankami. Smacznego :)
mysza75