Sposób przygotowania:
Ryba po bengalsku (Indie)
W miseczce wymieszac kurkumę i sól, obsypać nimi dokładnie kawałki ryby. Na patelni rozgrzać olej, smażyc rybe, aż nabierze jasnobrązowej barwy. Wyjąć rybę z patelni i odstawić.
Włozyc do miksera zieloną chili, imbir, czosnek, cebulę, pomidory oraz olej z gorczycy i rozdrobnić na pastę, przełożyc na patelnię i smażyć, aż będzie miała jasnobrązowy kolor. Zdjąć patelnię z ognia, na usmażonej paście delikatnie ułożyć kawałki ryby. Wstawić patelnię ponownie na ogień, wlać wodę i dusic rybę na średnim ogniu, bez przykrycia przez 15-20 minut. Podawać udekorowaną posiekaną kolendrą.
Włozyc do miksera zieloną chili, imbir, czosnek, cebulę, pomidory oraz olej z gorczycy i rozdrobnić na pastę, przełożyc na patelnię i smażyć, aż będzie miała jasnobrązowy kolor. Zdjąć patelnię z ognia, na usmażonej paście delikatnie ułożyć kawałki ryby. Wstawić patelnię ponownie na ogień, wlać wodę i dusic rybę na średnim ogniu, bez przykrycia przez 15-20 minut. Podawać udekorowaną posiekaną kolendrą.