iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Ryba po cygańsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ryby uwielbiam podane w każdy sposób. Do tych dodane kwaśne warzywa świetnie pasują. Ryba wciąga soki nabierając wspaniałego smaku.

Ryba po cygańsku

Składniki:

Ryba po cygańsku

 

Sposób przygotowania:

Ryba po cygańsku
Ryby osuszamy i solimy, z mąki, jajka, mleka miksujemy ciasto naleśnikowe. Papryki, ogórki kroimy w kostkę, cebulę w piórka i przekładamy do małego garnka, podlewamy wodą, dusimy 30 min. pod przykryciem z listkami oraz zielem angielskim. Kawałki ryb maczamy w cieście i smażymy na gorącym oleju na złoto. Do farszu warzywnego dokładamy koncentrat, oraz słodzimy, pieprzymy, w razie potrzeby solimy. Układamy na półmisku warstwy farszu warzywnego oraz ryb, wstawiamy do lodówki.