Sposób przygotowania:
Ryba po grecku
Filety rybne opłukać, wy porcjować, posolić, obtoczyć w mące pszennej zmieszaną z ziemniaczaną lub samej pszennej i usmażyć na rozgrzanym smalcu na złoty kolor.
Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokroić w paski, dodać bardzo małą ilość gorącej wody, ziele angielskie, liście laurowe, sól i ugotować.
Do wywaru dodać olej, koncentrat pomidorowy, cukier, pieprz i zagotować. Sos powinien być gęsty.
Rybę ułożyć w płaskim naczyniu, obłożyć sosem greckim i wstawić do gorącego piekarnika, zapiec.
Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokroić w paski, dodać bardzo małą ilość gorącej wody, ziele angielskie, liście laurowe, sól i ugotować.
Do wywaru dodać olej, koncentrat pomidorowy, cukier, pieprz i zagotować. Sos powinien być gęsty.
Rybę ułożyć w płaskim naczyniu, obłożyć sosem greckim i wstawić do gorącego piekarnika, zapiec.