szczebiotka82

szczebiotka82

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Ryba po grecku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ja najczęściej rybę robię z filetów bo nie znoszę ości ,chociaż i tu się niestety trafiają

Ryba po grecku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ryba po grecku

 

Sposób przygotowania:

Ryba po grecku
Rybki solimy i obtaczamy w mące po czym smażymy.Marchewkę ,pietruszkę, seler i cebulę obieramy .Cebulę kroimy w piórka a resztę ścieramy na tarce z większymi oczkami.Wstawiamy warzywa w niewielkiej ilości wody i gotujemy do miękkości dodając kilka ziaren ziela i kilka listków laurowych,oraz sól pieprz i paprykę (tu dodajemy według uznania).Gdy nasze warzywa się już ugotują to kładziemy je w naczyniu partiami na przemian z rybą.Podajemy na zimno,lepsze jest na drugi dzień.
Ryba po grecku
gotujemy nasze warzywka do miękkości dodając przyprawy
Ryba po grecku
obtaczamy naszę rybki w mące i smażymy
Ryba po grecku
przekładamy na przemian nasze rybki z warzywami