czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Ryba po grecku wg czekoladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Cala moja rodzinka uwielbia tę rybkę

Ryba po grecku wg czekoladki

Składniki:

Ryba po grecku wg czekoladki

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba po grecku wg czekoladki
Rybę umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze porcje. Następnie oprószyć solą i pieprzem, na koniec obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Marchew i seler zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać do oleju od smażenia ryby. Dodać ziele, liście laurowe i przecier. Na koniec podlać odrobiną wody oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dusić na małym ogniu ok. 10 min. Rybę przełożyć sosem, schłodzić w lodówce.