zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Ryba po grecku Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ryba pod pierzyną duszonej cebuli i marchwi.

Ryba po grecku Zub3r'a Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba po grecku Zub3r'a

 

Sposób przygotowania:

Ryba po grecku Zub3r'a
Cebulę obieramy i kroimy w drobne piórka. Przekładamy do garnka i smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy startą na drobnych oczkach marchew i przyprawy. Dodajemy koncentrat i chwilę dusimy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Filety płuczemy i osuszamy. Oprószamy solą i pieprzem oraz mąką. Smażmy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Przekładamy na półmisek. Usmażoną rybę okładamy uduszoną cebulą i marchwią. Smacznego!
Ryba po grecku Zub3r'a
Oczyszczoną i obraną cebulę kroimy w piórka.
Ryba po grecku Zub3r'a
Cebulę wraz z marchwią dusimy do miękkości.
Ryba po grecku Zub3r'a
Pod koniec duszenia dodajey koncentrat pomidorowy.
Ryba po grecku Zub3r'a
Rybę obsmażamy z obu stron i przekładamy na półmisek.