Sposób przygotowania:
Ryba po nelsońsku
Wyfiletowaną rybę wcześniej przyprawiamy i odstawiamy do lodówki min.1 h użyłem soli morskiej, świeżo zmielonego pieprzu,pieprzu cytrynowego i polałem sokiem z cytryny ,panierujemy mąką i obsmażamy w maśle klarowanym ,ziemniaki gotujemy w mundurkach około 20 minut,obieramy kroimy w talarki,cebulę i kurki kroimy w piórka i smażymy do zeszklenia cebuli w trakcie smażenia przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem ,naczynie do zapiekania natłuszczamy wykładamy ziemniaki -rybę-kurki z cebulą i na wierzch ponownie ziemniaki,zalewamy przygotowanymi zupami wg przepisu na opakowaniu,wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika zapiekamy 30 minut ,dodajemy śmietanę rozmieszaną z łyżką mąki i jajkiem, posypujemy pieprzem cytrynowym,zapiekamy kolejne 10 minut po wyciągnięciu posypujemy pokrojoną natką pietruszki.Polecam palce lizać,zdjęcie potrawy postaram się dodać po kolejnym przygotowaniu a na pewno będę wracał do niego.pozdrawiam.Bon appetit
bajka.12.60