ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Zapiekanka rybno-ryżowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka zapiekanka doskonale sprawdza się w piątki

Zapiekanka rybno-ryżowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zapiekanka rybno-ryżowa

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka rybno-ryżowa
Rybę doprawić przyprawą do ryb i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na rumiano na oleju. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a cebulę pokroić w kostkę. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Marchew i cebulę podsmażyć na oleju, dodać koncentrat pomidorowy i ryż i paprykę marynowaną pokrojoną w kostkę. Wszystko wymieszać, na koniec dodać rybę pokrojoną w kostkę. Wymieszać, dodać przyprawy i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zapiekać 25 minut.
Zapiekanka rybno-ryżowa
Warzywa: marchew, cebulę i paprykę mieszamy z ugotowanym ryżem
Zapiekanka rybno-ryżowa
Usmażoną na oleju rybę kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw
Zapiekanka rybno-ryżowa
Wszystkie składniki zapiekanki mieszamy razem i przekładamy do naczynia żaroodpornego