xorcio

xorcio

Kucharz
[Przepisów: 13]

Ryba po tajsku (Tajlandia)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Obtoczyć każdy filet dokładnie w mące. Smażyć na średnio gorącej patelni...

Ryba po tajsku (Tajlandia)

Składniki:

Ryba po tajsku (Tajlandia)

 

 

  • Sos:
  • 6 łyżek Sosu Tajskiego Chilli Woh Hup
  • 4 ząbki czosnku
  • drobno posiekane
  • łyżka brązowego cukru
  • 2 łyżki gorącej wody
  • sok i skórka z 1 limonki

Sposób przygotowania:

Ryba po tajsku (Tajlandia)
Obtoczyć każdy filet dokładnie w mące. Smażyć na średnio gorącej patelni. W międzyczasie rozpuścić cukier w gorącej wodzie i połączyć ze sobą wszystkie składniki sosu, zagotować je na patelni lub w kuchence mikrofalowej. Podawać z ryżem i dodatkowym kawałkiem limonki.

Tagi:

ryba ryby sosy